Santai Puisi Merdeka

 

Pusat Penataran Ilmu telah menganjurkan program ‘Santai Puisi Merdeka’  pada hari Ahad, 8 Ogos 2010. Program ini yang bertemakan ‘1 UniSZA Menjana Transformasi’ telah diadakan di Dewan Kuliah Utama dan  telah dihadiri oleh 300 orang yang terdiri daripada pelajar-pelajar dan kakitangan.

 

Tujuan utama program ini diadakan ialah untuk membentuk rakyat yang mempunyai semangat patriotik dan rasa kecintaan kepada agama, bangsa dan negara yang tinggi.

 

Sebagai pengisian program, para penonton telah diperdengarkan bacaan puisi dan sajak daripada 10 orang pemuisi yang bertemakan kemerdekaan. Pemuisi yang terdiri daripada pelajar daripada beberapa buah fakulti telah menyampaikan sajak dan puisi mereka dengan begitu bersemangat dan mendapat tepukan gemuruh daripada penonton. Selain daripada itu, Ustaz Azhar Yaakob yang juga Pengarah Pusat Islam telah sudi menyampaikan sajak ‘Rintihan Rasulullah’.

 

Program selama dua jam ini diakhiri dengan penyampaian sijil penghargaan kepada semua peserta yang terlibat oleh Pengarah Pusat Penataran Ilmu.

 

Mesyuarat Pensyarah Kursus Universiti Semester I, Sesi 2010/11


Gong Badak : Pada 28 Jun 2010 (Isnin),Pusat Penataran Ilmu, UniSZA Kampus Gong Badak telah mengadakan Mesyuarat Pensyarah Kursus Universiti Semester I, Sesi 2010/11 bertempat di Bilik Mesyuarat Pusat Penataran Ilmu UniSZA pada jam 10.00 pagi. Mesyuarat tersebut dipengerusikan oleh Pengarah PPI dan seramai 16 orang pensyarah UniSZA dan 6 pensyarah sambilan telah hadir pada mesyuarat tersebut. Agenda Mesyuarat tersebut adalah perbincangan perkara berkaitan Kursus Universiti, Jadual, pembahagian Fail Kursus Universiti dan hal-hal lain. Mesyuarat tersebut berakhir pada jam 11.30 pagi.