Kelas Al-Qur'an di Pusat Penataran Ilmu

assalamualaikum.

Sukacita dimaklumkan bahawa Pusat Penataran Ilmu telah memulakan kelas Al-Quran kepada semua staf dan pelajar (lelaki dan perempuan ) sebagaimana jadual berikut :
Ahad : 2.30 petang - 4. 30 petang ( staf dan pelajar perempuan)
Selasa : 2.30 petang - 4.30 petang (staf dan pelajar lelaki )
Tempat : Bilik Mesyuarat Pusat Penataran Ilmu UniSZA.

Pengajar bagi kelas Al-Quran adalah terdiri daripada pelajar-pelajar ijazah sarjana muda pengajian islam.
Semua dijemput hadir.

Harap maklum."

Santai Puisi Merdeka

 

Pusat Penataran Ilmu telah menganjurkan program ‘Santai Puisi Merdeka’  pada hari Ahad, 8 Ogos 2010. Program ini yang bertemakan ‘1 UniSZA Menjana Transformasi’ telah diadakan di Dewan Kuliah Utama dan  telah dihadiri oleh 300 orang yang terdiri daripada pelajar-pelajar dan kakitangan.

 

Tujuan utama program ini diadakan ialah untuk membentuk rakyat yang mempunyai semangat patriotik dan rasa kecintaan kepada agama, bangsa dan negara yang tinggi.

 

Sebagai pengisian program, para penonton telah diperdengarkan bacaan puisi dan sajak daripada 10 orang pemuisi yang bertemakan kemerdekaan. Pemuisi yang terdiri daripada pelajar daripada beberapa buah fakulti telah menyampaikan sajak dan puisi mereka dengan begitu bersemangat dan mendapat tepukan gemuruh daripada penonton. Selain daripada itu, Ustaz Azhar Yaakob yang juga Pengarah Pusat Islam telah sudi menyampaikan sajak ‘Rintihan Rasulullah’.

 

Program selama dua jam ini diakhiri dengan penyampaian sijil penghargaan kepada semua peserta yang terlibat oleh Pengarah Pusat Penataran Ilmu.

 

More Articles ...